Årsmøtet for 2015

Referat fra årsmøtet som ble holdt 29. februar ligger nå ute på nettsidene under fanen "Om byforeningen" - "referater". Her finner du også regnskap for fjoråret, samt budsjett for 2016. 

Bygningsvernprisen utdelt

I kveld ble Bygningsvernprisen for 2015 utdelt under byforeningens årsmøte. Mottaker av prisen er Brøvigs kontorbygg i Strandgaten. Byforeningen kommer tilbake med begrunnelse for tildelingen, som vil bli lagt ut under fanen "Bygningsvernprisen" her på nettsiden. Avisen Lister var også tilstede under utdelingen av prisen. Vi gratulerer!

Årsmøte 29. februar

Årsmøtet i Farsund Byforening blir avholdt mandag 29. februar kl 19:00 på Backes Bu. Saker til årsmøtet, samt forslag til kandidater til bygningsvernsprisen, kan sendes farsundbyforening@gmail.com innen 1. februar.

Vi har plantet 600 tulipaner og påskeliljer i byen

I forrige uke satte vi 600 blomsterløk i byen; 500 tulipaner og 100 påskeliljer. Også i fjor satte vi blomsterløk, og det samme vil vi gjøre neste høst. Målet er en by som blomstrer mer og mer for hver vår som kommer! 

Eplehagen får tulipaner.

Eplehagen får tulipaner.

Gunhild, Tore og Andrea klare til dyst. Hunden Herman hjalp også til. 

Gunhild, Tore og Andrea klare til dyst. Hunden Herman hjalp også til. 

Byparken i endring

Noen har kanskje lagt merke til at det skjer ting i byparken for tiden, med gravearbeider og felling av trær. Farsund Byforening har fått noen henvendelser med spørsmål om hvorfor noen av trærne felles. Hilde Synnes Drønen i kommunen forklarer:

Byparken er en verdifull grønn lomme i Farsund sentrum som kommunen ønsker å videreutvikle til glede for innbyggere og besøkende. Ønsket er en lett tilgjengelig og attraktiv park for alle aldersgrupper, utviklet med respekt for det opprinnelige.

Teknisk drift har i et første utviklingstrinn engasjert Landskapsentreprenørene til følgende arbeid i byparken:

·         Oppgradering av gangveier, inklusive ny universell atkomst fra Kirkegaten.

·         Oppgradering av trapper samt mur mellom kirketorg (K2) og mellomnivå

·         Vannledning ut til fonteneområde for framtidig oppgradering av fontene

·         Oppgradering av vegetasjon

Trærne i byparken er viktige, både for parken og som monumenter i bybildet. De to store blodbøkene står som viktige elementer i parken. Etter råd fra fagpersoner, har vi med tungt hjerte besluttet å fjerne både spisslønn og hengeask. Spisslønnen var svært morken i øvre del. Hengeasken var sterk angrepet av askesyke. En egen forskrift er utarbeidet for bekjempelse av denne sykdommen.

Ønsket er en grønn park med vegetasjon som kan gi mer intimitet enn i dag og gode oppholdsrom. Nye trær og busker vil etter hvert bli plantet for å erstatte det gamle som måtte fjernes. Syrinhekken er beskåret for at den skal komme kraftigere og fyldigere opp de neste årene.

Kraftigere fontene og oppgradering av benker ses på som et naturlig neste trinn når bevilgninger tillater dette.

 

 

 

Eplehagen

Eplehagen i Strandgaten begynner å ta form. Tidligere i sommer ble det tilført jord, vi plantet vi trær og sådde gressfrø. Nå har gresset begynt å gro, og det er også kommet eplekart på trærne. Snart er det tid for kantlegging rundt hagen, og etterhvert vil det også komme opp gjerde, benker, blomster m.m.